Despre ACSIS

IMG_9747CINE SUNTEM?

www.acsis.ro

Asociaţia ACSIS s-a constituit în 2004 ca persoană juridică de drept privat, neguvernamentală, fără caracter politic sau religios, cu caracter nonprofit şi este acreditată ca furnizor de servicii sociale.
Suntem o echipa experimentata, care sprijină copiii şi familiile acestora. Punctul de plecare a fost proiectul Prevenirea Abandonului Maternal (2000 – 2003), un proiect al Fundaţiei elveţiene Terre des Hommes Lausanne, care se adresa tinerelor mame aflate în risc de abandon al copilului.
O parte dintre aceste mame au considerat hotărâtor sprijinul pe care l-au primit într-o perioadă dificilă a vieţii lor, determinându- le să ofere suport, la rândul lor, altor mame care trec prin situaţii asemănătoare.
În acest scop, împreună cu profesionişti din domeniul medical şi social, au înfiinţat Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială (ACSIS).

 

MISIUNEA, VIZIUNEA, VALORILE NOASTRE

Viziunea noastra, catre care tindem in mod activ incepand cu anul 2004, este a unei societati care functioneaza ca un organism viu, organism format din diverse comunitati, fiecare cu contributia ei specifica la viata sociala; comunitati care actioneaza solidar, educativ si preventiv pentru fiecare dintre membrii lor.

Misiunea noastra este dezvoltarea durabila a familiei si a comunitatii, prin educatie si interventie specializata pentru preventia unor fenomene sociale nocive precum: abandonul maternal, traficul de persoane sau abandonul scolar. Realizam aceasta prin dezvoltarea de programe vizand educatia pentru o viata sanatoasa, asistenta psiho-sociala, incluziunea sociala si profesionala a persoanelor vulnerabile.

Valorile noastre sunt in mod egal importante!

Credem profund in solidaritate pe care o transpunem in toate proiectele noastre prin includerea activitatilor pro – constientizare, pro – preventie si pro – actiune fata de situatii de vulnerabilitate a membrilor comunitatii si prin cresterea coeziunii sociale, ca o consecinta a acestor activitati sinergice.

Pretuim si manifestam in proiectele noastre responsabilitatea: a noastra, ca organizatie, fata de rezultatele proiectelor si interventiilor noastre, a comunitatilor fata de membrii vulnerabili, cat si a parintilor fata de copiii lor.

Credem in educatia continua; prin educatia formala sau non – formala, in copilarie sau la varsta adulta, o comunitate creste autonomia membrilor ei, dar si posibilitatea lor de a contribui ulterior la dezvoltarea sociala.

Si nu in ultimul rand, credem in unicitate; intervenim prin activitati adaptate comunitatilor si persoanelor, lasand la o parte preconceptiile. A crede in unicitatea individului si a comunitatii, ne face flexibili si usor adaptabili ca organizatie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s