ACSIS in „Lumea Credintei”

 

Suntem bucurosi sa va semnalam ca in numarul 4 din aprilie 2009 al revistei Lumea Credintei a aparut un articol intitulat “Scoala iubirii”, care prezinta activitatea  asociatiei ACSIS.

Citam in randurile urmatoare articolul scris de Doamna Prof. Mona Serbanescu, Presedinte al Fundatiei Preasfanta Fecioara Maria, Gradinitele “Arc-en-Ciel”, Scoala “Anastasia Popescu”, multumindu-i si pe aceasta cale:

 “Motto: “Dumnezeu nu se uita la fapte, ci la dragostea cu care au fost facute. Nu e nimic mult, cand oamenii iubesc putin, asa cum nu e nimic putin, cand oamenii iubesc mult.” (Sf. Vasile cel Mare)

“Cred ca e important sa ajut, pentru ca si eu am fost ajutata in momente in care nu mai vedeam nici o alta speranta. Acum am copilul langa mine si cand se se va face mare nu va spune:«De ce m-ai lasat, mama?»”, declara una dintre initiatoarele ACSIS, asociatie al carei obiectiv principal este promovarea si respectarea drepturilor copilului prin sprijinirea familiilor aflate in dificultate. Tinerele mame au primit initial suport in cadrul Proiectului pentru Prevenirea Abandonului Maternal desfasurat de catre Fundatia “Terre des hommes”.

Insa, ca urmare a retragerii acestei fundatii elvetiene, incepand cu anul 2007, patru organizatii non-profit romanesti, intre care si Asociatia ACSIS, au ramas fara sustinerea financiara a activitatilor.

Din fericire, membrii asociatiei, mamele care au initiat-o, carora li s-au alaturat si alti parinti din comunitate, precum si profesionisti din domeniul medical si social care au ales sa nu stea deoparte si  sa dea o mana de ajutor altor tinere aflate in situatie critica, au gasit solutii. Motivati de faptul ca numarul serviciilor sociale care pot sprijini o mama doritoare sa isi pastreze copilul, care trece prin mari dificultati materiale, sociale, emotionale, sunt insuficiente, fapt ce constituie cauza favorizanta a abandonului maternal, acestia au cautat solutii alternative si le-au gasit.

Se intampla lucruri minunate in cadrul asociatiei, pentru ca mamele membre ofera la randul lor sprijin material, financiar si moral altor mame care se confrunta cu greutati ce le-ar putea determina sa recurga la solutia disperata de a-si parasi copiii sau de a-i incredinta unei institutii de ocrotire. Aceasta adevarata scoala a iubirii a descoperit ca fapta buna urmeaza gandul bun si astfel a aparut, la nivelul asociatiei, o sectie de confectionat papusi de mana, pe care le pot manui artisti profesionisti a caror dragoste pentru copii se revarsa in gestul lor benevol de a prelua pe umeri un spectacol, in asa fel incat papusile sa prinda viata.

Pasul urmator a fost promovarea spectacolului, iar ideea –motor al actiunii, aceea de a oferi micilor spectatori, in costul biletului, si o parte din papusile folosite in spectacol. Astfel, spectatorii devin ulterior artisti si multiplica, aplicand, cele invatate ca simpli privitori. Mai ramane de descoperit gradinita sau scoala care sa doreasca sa se alature noului proiect. Cu siguranta, dupa ce primele spectacole isi vor fi primit aplauzele, portile altor institutii de invatamant se vor deschide larg.

Scoala iubirii poate astfel inmanunchia ganduri si gesturi aparent fara anvergura. Miezul lor este insa chiar “dragostea cu care au fost facute”. “ 

lumea credintei

Reclame

3 comentarii la &8222;ACSIS in „Lumea Credintei”&8221;

    1. Buna Georgiana, ne bucuram sa auzim ca intre timp te-ai casatorit! Felicitari, speram ca atat tu cat si copilul tau sunteti bine. Va asteptam pe la noi cand ai timp, avem aceeasi adresa. Toate bune iti dorim!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s